Újdonság a SEAT-ról
2019.04.29.
CUPRA-powers-two-teams-at-the-WTCR2019_01_small.jpg

Mikel Azcona teljesítménye a Hungaroringen is meghatározó lehet a CUPRA számára

A CUPRA TCR két csapatának pilótái közül az aktuális TCR Európa-kupa címvédő Mikel Azcona kezdte a legjobban a WTCR FIA Túraautó Világkupa 2019-es sorozatát, Marrákesben (Marokkó) három futam után hetedik helyen zárt. A spanyol versenyzőnek és csapattársának, a svéd Daniel Haglöfnek köszönhetően a PWR by CUPRA Racing a hatodik helyről várhatja a folytatást. Szabadkártyával a Zengő Motorsport is visszatér a WTCR mezőnyébe, Tenke Tamás egy CUPRA volánja mögött áll rajthoz a Hungaroringen április 27-28-án.

Első alkalommal mutatkozott be a WTCR FIA Túraautó Világkupa sorozatában a PWR by CUPRA Racing csapata április elején Marrákesben (Marokkó), s 35 pontot szerezve hatodik helyen zárt a Mikel Azcona (spanyol) és Daniel Haglöf (svéd) páros. Az első versenyhétvége az aktuális TCR Európa-kupa címvédőnek, a mindössze 22 éves Azconának sikerült jobban, s hetedik helyen végzett három futam után a 350 lóerős CUPRA TCR volánja mögött.
 
A CUPRA másik csapatát, a Comtoyou-DHL by CUPRA Racinget a 46 éves holland Tom Coronel és a francia Aurélien Panis, a korábbi Forma-1 pilóta Olivier Panis fia alkotják. Az ő első hétvégéjük még a tapasztalatszerzéssel telt, bár Tom Coronelnek köszönhetően 4 pontot szereztek.
 
A második versenyhétvégére Magyarországon, a Hungaroringen kerül sor április 27-28-án, és a négy gyári támogatással versenyzőz pilóta mellett a szabdkártyás magyar Tenke Tamás is egy CUPRA volánja mögött állhat rajthoz. A mindössze 22 éves magyar tehetség idén az év elején negyedikként végzett a TCR közel-keleti bajnokságában, most pedig a Zengő Motorsport színeiben – amely korábban olyan magyar pilóták karrierjének kezdetét segítette, mint Michelisz Norbert, Nagy Dániel és Nagy Norbert – mutatkozhat be a WTCR mezőnyében.
 
A magyar csapat 2019-ben nem indul ebben a sorozatban, hanem más versenyekre fókuszál, de a szabadkártyás státusz lehetőséget adott arra, hogy megmutassák magukat a Túraautó Világkupában. Az új szabályok értelmében a szabadkártyás versenyzők pontot nem szerezhetnek a futamok során, és a normál büntetősúly-kiosztás mellett további 20 kilogrammos terhelést kapnak autójukba a teljes sorozatban induló pilótákkal szemben.
 
„Nagy megtiszteltetés és óriási lehetőség ez számomra– mondta a 22 éves, többszörös szimulátor bajnok Tenke Tamás. – Rendkívül sokat kell még tanulnom, így nem is szeretnék jóslatokba bocsátkozni. Alapveteőn akkor lennék elégedett, ha minél több kört meg tudnék tenni a szabadedzéseken, valamint az időmérő futamokon, és szeretnék mind a három versenyen célba érni.”
 
„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhetünk a WTCR sorozatba, főleg azért, mert ezt hazai környezetben tehetjük meg– vélekedett Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport csapatmenedzsere. – Nem kétséges, hogy Tamásnak jelentős ugrás lesz a karrierében a hétvégi verseny, de egy kiváló lehetőség arra, hogy újabb tapasztalatokat szerezve tovább fejlődhessen.”
 
A pontszerzésre a CURPA-val versenyzők közül a Hungaroringen is Mikel Azconának és Daniel Haglöfnek lesz a legnagyobb esélye. A WTCR FIA Túraautó Világkupa összesen 10 helyszínre látogat el, a mogyoródi futamot követően Szlovákiában, Hollandiában, Németországban, Portugáliában, Kínában, Japánban és Makaóban bizonythatnak a versenyzők, ezt követően a szuperfinálét Malajziában rendezik.
 
ACUPRA egy exkluzív márka a kivételes emberek számára, amelynek célja, hogy megragadja az ügyfeleket, és megfeleljen az autó szerelmeseinek az egyediség, a kifinomultság és a teljesítmény iránti elvárásának. Az első évében a CUPRA 2018-as értékesítése 40% -kal nőtt az előző évhez képest, elérve a 14 400 darabot. Az új modellek bevezetésével párhuzamosan a CUPRA a TCR sorozatban való részvételével tartja életben a versenyszellemet. A CUPRA világ létezik, és készen áll arra, hogy újabb rajongói csoportot hódítson meg közel 280 speciális értékesítési ponton és szalonban világszerte.

 Kipróbálná modelljeinket vagy árajánlatot kérne? Forduljon  hozzánk bizalommal! Elér minket szalonunkban hétfőtől-péntekig 8 és 17 óra között, telefonon a +36 1 407 2600-ás számon vagy a marketing@szaboauto.hu e-mail címen! SEAT Szabó, a SEAT-specialista!