Újdonság a SEAT-ról
2019.05.27.

Teljes gázzal a Király Kupáért

A vasárnap megrendezésre került sevillai spanyol kupadöntőn, a Király Kupa Barcelona és Valencia közötti mérkőzésére egy földgáz hajtású SEAT Arona TGI vitte a kupát. Ennek a SEAT autónak a különlegessége, hogy az 595 kilométeres úton csak egyszer kellett megállnia gázt töltenie, mivel egy tartálynyi gázzal 360 kilométert tud megtenni. A széndioxid kibocsátás pedig 25%-kal volt kisebb, mint egy benzines autónál.
SEAT Arona IG

A legújabb SEAT Arona, az első olyan SUV, amelyet sűrített földgáz (CNG) hajt. A Leon, az Ibiza és a Mii után – ez a negyedik olyan modellje a spanyol márkának, amit ez a tisztább és olcsóbb üzemanyag hajt.


Az új földgáz hajtású SEAT Arona a 2019. május 24.-én vasárnap megrendezésre került sevillai spanyol kupadöntőn debütált, a Király Kupa Barcelona és Valencia közötti mérkőzésére vitte a kupát.
 
A CNG-vel való közlekedés egyik előnye, hogy jelentős összeget lehet vele megtakarítani, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az 595 km-es Madrid-Sevilla utazás költsége mindössze 21 euró volt. Ez az összeg 30 euróval kevesebb, mintha csak benzinnel hajtott autóval tették volna meg az utat, ráadásul a széndioxid kibocsátási érték is 25%-kal volt alacsonyabb a gáz hajtás használatával. Az alacsonyabb kibocsátás miatt egyébként a környezeti okok miatti forgalomkorlátozások sem érintik a SEAT Arona TGI-t, melyeket a Madridhoz hasonló nagyvárosokban vezethetnek be.
 
A SEAT továbbra is vezető helyen áll a sűrített földgáz (CNG) technológia bevezetésében, a lehető legszélesebb választékot kínálva a vevők részére a tisztább, fenntarthatóbb és még nagyobb hatékonyságot biztosító járművekből. A vállalat egyik legfontosabb célkitűzése, hogy csökkentsék a légkörbe kibocsátott C02 mennyiségét.
 

Árajánlatot kérne? Kipróbálná modelljeinket személyesen is? Érdeklődjön hétköznap 8:00-17:00-ig személyesen márkakereskedésünkben, hívjon minket a +36 1 407 2600-as számon vagy írjon a marketing@szaboauto.hu e-mail címre!

SEAT Szabó, a SEAT-specialista!