Újdonság a SEAT-ról
2020.01.13.

A vadonatúj SEAT Leon megvilágítja az utat kategóriájában

A SEAT a következő generációs Leon esetében a világítástechnikát helyezi a jármű személyiségének középpontjába. A vadonatúj SEAT Leon olyan világítási rendszereket tartalmaz, amelyek a dinamikus, sportos és elegáns kompakt autót még kívánatosabbá teszi, akár kívülről, akár az utastér kényelméből nézzük.
SEAT LEON

2012-ben, amikor a harmadik generációt bemutatták, kategóriájában a SEAT Leon volt az első autó, amely teljes LED-technológiát kínált. A SEAT elkötelezett tervező- és mérnöki csapata a világítástechnikát a márka legnépszerűbb modelljénél újabb szintre emelte annak érdekében, hogy hangsúlyozzák a Leon merész belső formavilágát.
 
Kívülről a következő generációs Leon teljes LED technológiával rendelkezik; elöl ez dinamikus fényszórókat jelent, kiemelkedő fényerővel és fénytisztasággal, amelyek megvilágítják még a legsötétebb utakat is. Az autó két hátsó lámpája között az oldalakat összekötő fénycsík található, melyeken induláskor üdvözlő fényjáték jelenik meg.
 
A Leon dinamikus hátsó irányjelzőket is kapott, így még pontosabban jelzi a közlekedés többi résztvevőjének a menetirányt, javítva ezzel az általános biztonságot.
 
Induláskor az autóhoz közelítve, a SEAT különleges üdvözlőfénye jelenik meg a jármű aktiválásakor, és a földre vetíti az „Hola!” szót, amely újabb stílusos elemet ad a hamarosan megjelenő új Leon számára.
 
„A fejlett világítástechnológia kulcsfontosságú a jármű megjelenésének erőteljesebbé tétele szempontjából. A vadonatúj SEAT Leon esetében nagyszerű lehetőségeket tudtunk kihasználni a már egyébként is erős karakterének továbbfejlesztésére ”- mondta Alejandro Mesonero-Romanos, a SEAT formatervezési igazgatója. "Az utastérben körbefutó hangulatfény az új Leont a funkcionalitás és az esztétika új szintjére emeli."
 
Amint a vezető elfoglalja helyét az új SEAT Leonban, az innovatív világítási koncepció, a műszerfalon és az ajtókon végigfutó hangulatvilágítást biztosító LED fény növeli a vezetési élményt.
 
A vadonatúj SEAT Leon világítási technológiáját a SEAT Martorellben található Műszaki Központjában tervezték és fejlesztették ki.
 
A SEAT Leon negyedik generációja január 28-án mutatkozik be.