Szabó Autójavító Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. A lezárástól a gyártósor melletti antigén tesztelésig
2021.05.03.
Újdonság a SEAT-ról

A lezárástól a gyártósor melletti antigén tesztelésig

A COVID-19 elleni küzdelemben ebben az évben a SEAT 107 megelőző intézkedést tett, ezek közül sok úttörő jellegűnek bizonyult.

A lezárástól a gyártósor melletti antigén tesztelésig
  • A 8.300 gyári alkalmazottnál hetente kétszer végeznek antigén gyorstesztet
  • A 600 darab lélegeztetőgép gyártása és a lakosság beoltására tett felajánlás a vállalat társadalom iránti elkötelezettségét bizonyítja

Egy évvel ezelőtt a COVID-19 elnéptelenítette az utcákat, a világméretű járvány teljes zárást kényszerített ki. A SEAT S.A. viszont azonnal reagált, és egy héten belül átalakították az új Leon gyártósorát, hogy azon sürgősségi lélegeztető készüléket gyártsanak a kórházak megsegítésére. Ma ennél a teljes kapacitással működő gyártósornál a CARS orvosi szolgálat személyzete végez antigén teszteket az ott dolgozóknál. Ez a tény két úttörő jellegű kezdeményezést jelent tíz hónapon belül, amelyekkel a vállalat tovább haladt előre a járvány elleni küzdelemben.

A frontvonalban. A SEAT orvosi szolgálata, a CARS 50 fős tesztcsapata a hét minden napján reggel, délben és este is felkeresi a gyártó csarnokokat, ahol mobil antigén-tesztelő egységek dolgoznak, csupán néhány méterre a dolgozóktól, és így a 8.300 munkásnak a teszt elvégzéséhez nem kell megszakítania munkáját. Minden munkatársat hetente kétszer tesztelnek. "Ezek a gyorstesztek lehetővé teszik, hogy a gyártás megszakítása nélkül, nagyon korai fázisban állítsunk fel diagnózist, és pozitív teszteredmény esetén rögtön megszakítsuk a vírus terjedési láncát" - mondja Dr. Patricia Such, a SEAT egészségügyi, biztonsági és vészhelyzeti egységének vezetője.

A SEAT és a zöld zóna. Epidemiológiai szakértők olyan területeket neveznek zöld zónának, ahol a járvány újabb szakaszának kockázata minimális. Ezt a SEAT-nál sikerült elérni a napi több mint 4.500 antigén teszt segítségével. Ezt a kezdeményezést hamarosan a Volkswagen-csoport más vállalatai is megvalósítják. "A rendszeres teszteléssel a fertőzés veszélye a SEAT-on belül gyakorlatilag nem létezik" - mondja Dr. Such. A teszteléssel és a további megelőző intézkedésekkel a SEAT-nál az átlagosnál jóval alacsonyabb pozitivitási mutatót regisztráltak, márciusban ez az arány 0,1% volt.

Újdonságok a megelőzésben. Nem ez az első eset, hogy a SEAT új kezdeményezést valósít meg, erre már 2020. április 27-én is sor került, amikor a SEAT volt az első vállalat Spanyolországban, ahol tömegesen végeztek  PCR-teszteket a több mint 15.000 alkalmazott körében. Azóta több mint 55.000 tesztet hajtottak végre. "A világon nincs olyan prevenciós szolgálat, amely felkészült volna erre a járványra, de mi a kezdetektől fogva napról napra alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez, mert számunkra dolgozóink egészsége volt az első számú prioritás" - teszi hozzá Dr. Such. A SEAT egészségügyi, biztonsági és vészhelyzeti egységének vezetője szerint kulcsfontosságú volt a tudományos bizottság 2017-ben történt megalapítása, amelynek tagja Dr. Bonaventura Clotet virológus is. Ez a tény ugyanis lehetővé tette, hogy a legjobb információkkal rendelkezzenek a döntések meghozatalához.

Cselekvés a társadalomért. A SEAT nemcsak a vállalaton belül játszott úttörő szerepet a világjárvány elleni küzdelemben, hanem a spanyol társadalom felé is azonnal lépett. A rendkívüli helyzet kihirdetése után három héttel Spanyolország-szerte lélegeztető készülékeket küldött a kórházak intenzív osztályainak. Versenyt futva az idővel a SEAT különböző területeiről verbuválódott csapat zseniális ötletekkel állt elő a lélegeztető gépek gyártásánál, ezek egyike az ablaktörlő motorok felhasználása volt. "A siker kulcsa a csapatmunka, a kitartás és a segítség iránti elkötelezettség." - emlékeztet Dr. Such.

Készen állnak az oltásokra. Februárban a SEAT S.A. megállapodást kötött Katalónia kormányával, hogy a vállalat saját környezetében segít a közegészségügynek a lakosság beoltásában, amint megfelelő mennyiségű oltóanyag áll rendelkezésre. "Gyorsan kell cselekednünk, hogy minél előbb mindenkit beolthassunk" - mondja Dr. Such. Ugyanis mindent meg kell tenni azért, hogy csökkenteni lehessen az egészségügyi rendszer leterheltségét „Mindent megteszünk, amit csak lehet. A vírus legyőzése mindenki számára fontos. Meg tudjuk csinálni, és meg is fogjuk csinálni.” - mondja Such doktornő.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.