Szabó Autójavító Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

 1. Hírek
 2. A SEAT a mozifilmekben
2021.05.14.
Újdonság a SEAT-ról

A SEAT a mozifilmekben

Az autók sokszor jelennek meg filmekben és sorozatokban, szerepük általában több mint egy egyszerű közlekedési eszközé. A 2021-es Oscar-díj-átadó ünnepség alkalmából a SEAT felidézte modelljeinek filmszerepeit. A SEAT autóit bemutató filmek között a Jason Bourne, a Mamma Mia! vagy a Money Heist is szerepelnek.

A SEAT a mozifilmekben

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjai évről évre egy színpompás hollywoodi estén világszerte nagy izgalomban tartják a mozi szerelmeseit. Most a COVID-19 világjárvány miatt elhalasztott Oscar-gála idei megrendezése kapcsán itt az ideje, hogy bemutatkozzanak filmsztárok fáradhatatlan kísérői - az autók.

Mi lenne Doc és Marty McFly a DeLorean autójuk nélkül a Vissza a jövőbe című filmben, és hogyan közlekedne Batman a Batmobilja nélkül? Éppen ezért az Oscar-díj átadó ünnepség tiszteletére a SEAT egyedi díjakat „ítélt oda” modelljeinek a világ filmtörténelmében való szerepléseikért.

A legjobb karakter

Nincs ilyen kategória az Oscar-gálán, de nem lehetett kihagyni a lehetőséget, hogy elismerés övezze azokat a SEAT-okat, amelyek úgy bukkantak fel a filmvásznon, mint Stan Lee a Marvel-filmekben. A következő SEAT autók indulnak a legjobb karakter díjáért:

 • az Alhambra a Bourne hagyatékban (2012), az akció kellős közepén parkolva
 • az Ibiza a Jason Bourne (2016) című filmben a tűz mellett parkolva
 • az Ibiza a Notting Hillben (1999), az utca közepén vonva magára a figyelmet
 • a Leon a 3 Days to Kill (2014) című filmben parkolva, miközben a rosszfiúk éppen lövöldözni készülnek
 • a Leon a Man in Black: International (2019) című filmben, amint átszáguld egy jeleneten

A legjobb mellékszereplő

Az autók többet jelentenek egyszerű közlekedési eszköznél, a filmekben ők biztosítják a karaktert és környezetet. Ezért gyakran ezek a tulajdonságok határozzák meg a díszletet: szokatlan lenne például a legújabb generációs Leont látni egy 1960-as években játszódó filmben. A díszlet meghatározásában betöltött szerepükért, vagy egy mellékszereplő által történő használatukért ezek az autók a jelöltek a filmekben és sorozatokban a legjobb mellékszereplői díjra:

 • a 124 és a 124 D a Mamma Mia! (2008) című filmben, amikor Pierce Brosnan és Colin Firth megy az autóval
 • az Ibiza a Terminátor: Sötét sors-ban (2019), ahol egy látványos baleset részese a képernyőn
 • a Sport Bocanegra a Veneno (2020) sorozatban, amelyet a főszereplők vezetnek
 • a Leon a Dark (2017-2020) című sorozatban, ahol az első évad egyik jelenetének meghatározó eleme
 • a Leon a Sherlock (2010-2017) sorozatban, egy közeli felvételen a kastély előtt

A legjobb főszereplő

Azon túl, hogy mellékszereplőként jelennek meg, néha az autók eggyé válnak a főszereplővel, és a jelenetekben elkísérik őt, legyen szó férfi vagy női színészről, gyakori, hogy a jármű karakterét összekapcsolják a főszereplő karakterével azért, hogy hitelesebbé tegyék a színészi alakítást, és az egyik szereplő értékeit megtalálják a másikban is. A következő SEAT autók indulnak a legjobb főszereplőnek járó díjért:

 • a Ronda a La muerte de Mikel (1984) című filmben, amelyet a film nagy részében a főszereplő vezet
 • a 131-es a Cuéntame cómo pasó (2001) sorozatban, amelyben nagyon gyakran a főszereplő Antonio Alcántara ül a volánnál, külön említést érdemel bátyja, Miguel feltűnő 850 Sportja
 • az Ibiza a Money Heist sorozatban, (2017) amelyet a Professzor vezet, amikor Tokyót beszervezi
 • a 124 D a The Trouble with Spies (1987) című filmben, amelyet a fiatal Donald Sutherland vezet
 • az Ibiza a Colpi di fulmine (2012) című filmben, amelyet a vígjáték főszereplői vezetnek.

Életműdíj

Kétségtelenül a SEAT Ibiza érdemli meg leginkább ezt a tiszteletbeli díjat. 37 éves története során és öt generáció után a legnépszerűbb kompakt autó több mint 500 képernyős szereplést mondhat magáénak. A már említett filmek és sorozatok mellett meg kell említenünk többek között a Sin identidad (2006), az Adiós, pequeña (1987), a Live Flash (1997), a Történetek Kronenből (1995), a Polly Blue Eyes (2005) vagy a Hotel Paradies (1990) című sorozatokat és filmeket.

Egy Bond-lány autója

A SEAT és a filmek kapcsolata még messzebbre nyúlik vissza. Kevesen tudják, hogy Ursula Andress, a legendás Bond-lány, aki a Dr. No (1962) című filmben a 007-est kísérte, vásárolta meg az első SEAT 133-ast, amikor az autót 1974-ben elkezdték forgalmazni. A színésznő, aki akkoriban Ibizán élt, ennek a modellnek a nagykövete volt, és számos alkalommal vezette az autót a szigeten.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.