Szabó Autójavító Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. Fókuszban a dízelmotorok: lásson Ön is tisztán!
2019.11.04.
Tippek

Fókuszban a dízelmotorok: lásson Ön is tisztán!

A dízelmotorokkal kapcsolatosproblémákról számos hír kering, ám csak kevés elemezte tárgyilagosan a kérdéskört.

Dízelérvek

Mi a SEAT Szabónál fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleink tisztán lássanak ebben a kérdésben,és megfelelő tájékoztatást kapjanak, mely hozzásegíti őket a jó döntéshez. Nézzük át röviden, mi szól a dízelmotorok mellett, és vajon ki nyeri a benzines és a dízelmotorok csatáját?


5 érv a dízelmotorok mellett:

1. Kisebb üzemanyagköltségek

A gázolaj a benzinnél több energiát tartalmaz, ezért egy dízelmotoros jármű kevesebb üzemanyaggal is ugyanakkora teljesítményt ér el. A dízelmotor fogyasztási előnyei nemcsak a hosszú utak alkalmával jön elő, hanem a városi forgalomban is.

2. Jobb szén-dioxid-mérleg

A kisebb üzemanyag-fogyasztás azt eredményezi, hogy a kipufogóból kevesebb szén-dioxid távozik, mely kiemelten fontos környezetünk számára.

3. Minimális szén-monoxid

A szén-monoxid-kibocsátás tekintetében az üzemanyag minden literének elégetésekor keletkező tíz gramm szén-monoxidnak köszönhetően az öngyulladás tízszer tisztább egy benzinesnél.

4. Hatalmas forgatónyomaték

A dízelmotorok gyakran erősebbnek hatnak az Otto-motoroknál. A viszonylag kis fordulatszám mellett leadott nagy nyomaték azt eredményezi, hogy a vezető úgy is lendületesen gyorsíthatja a járművet, hogy nem vált vissza. Ez egyúttal az üzemanyag-megtakarításban is segít, ugyanis a motor relatív kis fordulatszám mellett is több erőt biztosít.

5. Kevésbé veszélyes

A benzin bőven 0 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is párolog, az így keletkező gőz pedig rendkívül gyúlékony, míg a gázolaj lobbanáspontja legalább 55 fok. Először ezen a hőmérsékleten kezd el gőzölögni, és csak ezután gyújtható be. Szobahőmérsékleten a gázolaj véletlen begyújtása aligha lehetséges.

Most akkor dízel vagy benzines?

Ez a nagy kérdés sokakat foglalkoztat autóvásárláskor. Az elmúlt években az számított „ökölszabálynak”, hogy évi 15 ezer kilométer futásteljesítménytől éri meg dízelmotoros járművet választani.Valójában a kisebb üzemanyag-fogyasztás a dízelek mellett szól, míg az alacsonyabb beszerzési költségek, kisebb adótételek a benzines mellett. Gazdaságosság, éves futásteljesítmény és üzemelési körülmények esetében nehéz igazságot tenni, ott sok az egyedi eltérés. Összességében tehát szólnak érvek a benzines és a dízelmotoros modellek mellett is, de egy biztos: széles kínálatunkban mindkét típusból megtalálja az Önhöz illő SEAT modellt!


Árajánlatot kérne? Kipróbálná dízelmodelljeinket? Itt mindent megtalál: www.seatszabo.hu/modellek/

Bármi kérdése van, hívjon minket a +36 1 407 2600-as számon vagy írjon a [email protected] e-mail címre!

SEAT Szabó, a SEAT-specialista!
 

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.