Szabó Autójavító Hírek

Tapasztalja meg a tiszta barcelonai szabadság érzését. Ez a SEAT. Fedezze fel a sokszínű modelljeinket és találja meg álmai SEAT modelljét.

  1. Hírek
  2. SEAT Leon és a transz-szibériai vasútvonal
2019.11.07.
Újdonság a SEAT-ról

SEAT Leon és a transz-szibériai vasútvonal

Moszkvától Vlagyivosztokig. A  legendás transz-szibériai vonat  több, mint 9000 kilométeres távolságot tesz meg. Ez ugyanaz a távolság, amekkorát   a SEAT Leon eddig eladott több mint két millió egysége egymás után sorba helyezve jelentene.  A negyedik generáció közelgő  beindításával  visszatekintünk a vállalat egyik pillérének fejlődési pályájára.

SEAT LEON

Egy modell és egy márkanév kezdete
A Leon nem csak meghaladta a két millió darab értékesítési mennyiséget, hanem ezt a három generációja során folyamatosan növekedéssel érte el. A jelenlegi nemzedék - amely 2012-ben indult, és továbbra is a piacon van - több mint egymillió eladott egységet jelentett, vagyis  kétszer annyit, mint az első generáció, mely 1999-ben indult, és összesen 534.797 gépkocsit jelentett, és harmadával többet, mint a második generáció, a 2005-ben indult, és 675.915 darabos értékesítéssel záró SEAT Leon változat.
 
Az új piacok és a kibővített termékcsalád jelentik a spanyol kompakt gépkocsi gyors növekedésének magyarázatát, beleértve a Leon családi változatát, és annak  különböző variációit is, így például a Leon X-Perience-t is .  Ez a lendület hasonló volt, mint ami a SEAT esetében volt tapasztalható a 2010 óta regisztrált 60% -os értékesítési növekedéssel.
 
Martorell-től a nagyvilágba
A Leon első nemzedéke 43 piacra jutott el, míg a jelenleg is futó modell 48 piacra ért el, ezek közül például Algéria, Ukrajna és Azerbajdzsán voltak új piacok. Egyébként a Leon számára Új-Zéland a legtávolabbi célállomás, ahol forgalmazása 2017-ben kezdődött.
 
A SEAT exportja a nemzetközi diverzifikáció eredményeként növekedett, jelenlegi termelésének több mint 80%-a kerül külföldi piacokra, ami nagyon hasonló arány a Leon gépkocsik nemzetközi piaci részesedéséhez. A vállalat  fő piaci adatai is ezt a világméretű terjeszkedést szemléltetik: az első generáció esetében Spanyolország az értékesítésből 38%-kal részesedett, míg mára ez az arány 20%-ra csökkent.
 
Ennek az ellenkezője igaz Németországra, amelynek részesedése a modell teljes értékesítésében az első nemzedék 13 százalékáról  a jelenlegi nemzedék által elért 24 %-ra nőtt. Az Egyesült Királyság a  SEAT nemzetközi terjeszkedésének másik példája, ahol a jelenlegi generációból  több mint kétszer annyit adtak el, mint az első nemzedékhez tarozó gépkocsiból, ami 2019 augusztusáig 132.684  értékesített autót jelent, a korábbi 50.740 darabbal szemben.
 
"Barcelonában alkották"
A SEAT Leon három generációját a SEAT üzemében, a Barcelona melletti Martorellben tervezték, fejlesztették és gyártották.  Az elsőt az  olasz Giorgetto Giugiaro tervezte, a másodikat Walter da Silva, a harmadikat pedig Alejandro Mesonero-Romanos, és a spanyol tervező volt a felelős azért, hogy életre keltse a modell negyedik generációját is.
 
A legerősebb
A dinamizmus mindig is SEAT ismertetőjele volt, és még jellemzőbb volt ez a tulajdonság a Leon esetében. A SEAT Leon Cupra R jelenleg a márka azon sorozatgyártású autója, amelyiket a legnagyobb motorral  szereltek, és 310 lóerős teljesítményre képes, illetve már bevezetésekor, 1999-ben is a SEAT Leon volt a legerősebb modell a cég történetében 180 lóerős motorral, 6 fokozatú sebességváltóval és a négykerék hajtással.
 
A versenyzés  története
A SEAT Leon 2008-ban és 2009-ben is megnyerte a túraautók  világbajnokságát (WTCC), és ezzel első alkalommal fordult elő, hogy egy autógyár dízelmotoros gépkocsival nyerte el a világbajnoki címet.
 
A Leont a versenypályán elért rekordok is jellemzik, mert a  Jordi Gené vezette SEAT Leon Cupra 2014-ben az németországi Nürburgringen új sebesség rekordot állított be az elsőkerék hajtású gépkocsik kategóriájában 07:58-as idejével.  Egy évvel később pedig a Leon ST CUPRA is a leggyorsabb családi autó lett ezen a legendás pályán, 7:58:12-as idővel.

 Árajánlatot kérne? Kipróbálná modelljeinket személyesen is? Érdeklődjön hétköznap 8:00-17:00-ig személyesen márkakereskedésünkben, hívjon minket a +36 1 407 2600-as számon vagy írjon a [email protected] e-mail címre!

SEAT Szabó, a SEAT-specialista!

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.