Újdonság a technika világából
2019.06.04.

A SEAT 57 millió eurót invesztál barcelonai üzemébe

A SEAT 57 millió euró támogatással, új fémnyomó műhellyel és két melegformázó gyártósorral bővítette barcelonai üzemét. A létesítmények felavatására a „BCN Day” (Barcelona Nap) keretén belül került sor, amelyen több, mint 3 500 dolgozó, barát és családtag vett részt.
Seat szervíz

A SEAT Barcelona új PXL-nyomójának üzembe helyezése több, mint 31 millió eurós befektetésből valósult meg. Ez a fémnyomó a korábbival összehasonlítva – az automatizáltság magasabb fokának, a gyártási sebességnek és a korszerű robot rendszernek köszönhetően ugrásszerűen emeli majd a termelékenységet.

Meghaladta a 25 millió eurót annak a két új melegformázó gyártósornak a létesítése, amely szintén a hatékonyság javítását és a gyártási folyamat gyorsaságának és pontosságának fokozását célozza meg. Ezen az összesen 57 millió eurós befektetésen túl a SEAT az elmúlt öt évben 6,5 millió eurót fordított a termelési helyszín fejlesztésére, felújítására és korszerűsítésére.
 
A SEAT termelés és logisztika területéért felelős alelnöke, Dr. Chrisitan Vollmer kijelentette, hogy „a SEAT Barcelona vállalatunk kulcsfontosságú üzeme és ezek az új létesítmények lehetővé teszik, hogy mind a SEAT, mind a Volkswagen Csoport egy technológiai szempontból kiemelkedő gyárként tekintsen az üzemre. Az új fémnyomó és az új melegformázó gyártósorok révén a gyártási teljesítményünk 15 százalékkal javul és megközelíti a 60 millió alkatrészt.”
 
SEAT Barcelona, a stratégiai fontosságú üzem

A SEAT gyára a barcelonai Zona Franca területén 1953-ban kezdte meg működését a márka első modelljeivel, mint például a SEAT 1400 vagy a SEAT 600, amely egész Spanyolországot autóba ültette. 1993-ban a járműgyártást Martorellbe költöztették és azóta a barcelonai gyáregység formázott alkatrészeket, például ajtókat, tetőket, sárvédőket és keresztléceket készít. 80 százaléka az alkatrészeknek a MQB (Moduláris Keresztmotoros Építőkészlet) platform számára készül és a SEAT modellek formázott alkatrészeinek nagy része szintén ebben az üzemben készül. Egyedül 2018-ban több, mint 52 millió alkatrész készült a SEAT modellek és a Volkswagen Csoport különböző márkái számára. Utóbbiakat összesen 6 ország 22 gyáregységébe exportálták a Zona Franca területéről.
 
A SEAT Barcelona olyan innovatív technológiai folyamatok alkalmazásával emelkedik ki, mint a PXL-nyomó virtuális szimulációja, a 3D nyomtatás a karbantartó műhelyben, a fémmegmunkáló műhelyben a ponthegesztő robotok által végzett automatikus cseréje és a logisztikai folyamatok automatizálása, amit az automatán irányított járművek végeznek el.
 
 
Az önfeledt szórakozás napja a dolgozók számára

Múlt szombaton a dolgozók, a hozzátartozóik és a barátaik ellátogathattak az üzem különböző egységeibe és szemtanúi lehettek az új fémnyomó műhely és a melegformázó gyártósorok felavatásának. A rendezvény során a látogatók egy vezetett sétán is részt vettek és megtekinthették a SEAT történelmi autógyűjteményét. A 317 darabból álló kollekcióban olyan darabokkal is találkozhattak, mint a pápamobil, az első hivatalos rallyautó, amelyet Carlos Sainz vezetett vagy az 1992. évi barcelonai nyári olimpiai játékokon használt elektromos SEAT Toledo modell.

Ezen a napon nem csak a felnőtteknek kedveztek. A több, mint 100 program közül a munkatársak és a gyerekek is megtalálták a számukra legkedvesebbet.
 
Árajánlatot kérne? Kipróbálná modelljeinket személyesen is? Érdeklődjön hétköznap 8:00-17:00-ig személyesen márkakereskedésünkben, hívjon minket a +36 1 407 2600-as számon vagy írjon a marketing@szaboauto.hu e-mail címre!

SEAT Szabó, a SEAT-specialista!